Klassisk fårikål
Klassisk fårikål  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Klassisk fårikål

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Klassisk fårikål

Tradisjonsretten fårikål er lettere å lage enn man skulle tro, og det er jo høstens store middagsrett! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

3.6 (14 stemmer)
Fårikål er kåret til Norges nasjonalrett. Det er et av høstens store høydepunkt når fårikålgryten settes på bordet. Få ingredienser gir himmelsk lukt og smak!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. 1. Del hodekålen i skalker

    2. Vask fårikålkjøttet godt i kaldt vann og legg kjøtt og kål lagvis i en kjele. Start med kjøttet. Strø salt og pepper mellom lagene. Hell vannet over og sett på lokk.

    3. La fårikålen koke i ca. 1–2 timer til kjøttet er mørt, på svak varme.

    4. Server fårikål med nykokte poter. 

Tradisjonsretten fårikål er lettere å lage enn man skulle tro, og det er jo høstens store middagsrett! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

3.6 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN