Viltgryte
Viltgryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Viltgryte

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Viltgryte

Kjapp viltgryte med reinskav og sopp er skikkelig hverdagsluksus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Reinskav eller finnbiff som det også kalles, er mat det går raskt å tilberede. Drøy den med sopp og løk og server gryten til mange. Retten kan også smakes til med litt ekte geitost og noen knuste einerbær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
Reinskav(cirka 500 g)
1stk
1dl
2ss
Tyttebær(syltetøy)
1ts
1klype(r)
1ss
Tyttebær(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Rens og skjær løk i skiver. Rens sopp og del den i fire.

    2. Stek reinskav, sopp og løk i smør i en gryte eller panne med høy kant. Bruker du hermetisk sopp, venter du med å ha dem sammen med fløten.

    3. Tilsett vann, matfløte og la retten småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og tyttebærsyltetøy.

    4. Server gjerne brokkoli, potetmos eller kokt ris til.

     

Kjapp viltgryte med reinskav og sopp er skikkelig hverdagsluksus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN