Vellagret Edamer
Vellagret Edamer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Vellagret Edamer

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Vellagret Edamer

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.8 (9 stemmer)
Edamer er juleosten framfor noen i Norge, og den egner seg både som pålegg og i varme osteretter. Vellagret Edamer har ekstra fyldig smak, og er nydelig servert sammen med en god riesling. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
Edamer(vellagret)
Knekkebrød(eller brød)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 150 grader, og legg tykke skiver vellagret Edamer utover et stekebrett. Varm osten i ovnen til den nesten er helt smeltet. Det er også hyggelig å varme osten i peisen, og servere gjestene en liten ostesmak rett fra brettet sammen med et godt glass riesling. 

  2. Server osten som den er, eller sammen med ristet brød eller knekkebrød. Vellagret Edamer gir også nydelig smak til et varmt ostesmørbrød.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.8 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN