Isbergsalat

Isbergsalat

Isbergsalat

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 5 - 7 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        12.3
        Proteiner
        0.8
        Fett
        0.1
        Karbohydrater
        1.5

      Norsk sesong

        Isbergsalat er sprø, saftig og mild, og lar seg kombinere med alt.  Isbergsalat ser ut som et lite kålhode, med blader som er tykke, saftige og veldig sprø. Innerst i hodet er de lyse og nesten fargeløse, og ytterst er de helt grønne. Isbergsalat passer godt i blandet salat og ellers når du vil ha en sprø konsistens. Fjern stilken og legg salaten i iskaldt vann i ca. 15 minutter. Dette gir en mye sprøere salat. Riv gjerne bladene med hendene, og tørk den med et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge, slik at dressingen fester seg.