Kvede

Kvede

Kvede

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 1 - 2 ºC

    Opprinnelse

      Kaukasus

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      0
      Proteiner
      0
      Fett
      0
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Kvede er en besynderlig frukt med flere tusen år kulturhistorie bak seg. Frukten er på størrelse med en grapefrukt, har ruglete skall formet som en pære eller som et eple. Den modner ikke helt på treet og blir lagt på lager for ettermodning. Fruktkjøttet er fast og hvitt, med en syrlig og aromatisk smak. Kjernene smaker som bitre mandler. Rå kvede har en ubehagelig smak og er hard og bitter. Kvede kan derfor ikke spises rå. Den beste smaken kommer frem når frukten blir kokt, dampet eller bakt. Kvedemarmelade regnes faktisk for å være grunnleggeren for all marmelade og syltetøy. Frukten har et stort innhold av pektin som får marmelade, gelé, osv. til å stivne av seg selv.