Krydderkokte kveder
Krydderkokte kveder Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Krydderkokte kveder

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Krydderkokte kveder

FRAM FRA GLEMSELEN: Kvede er en litt glemt frukt som er perfekt å ta fram når du skal lage spennende garnityr til julematen. Karla Siverts koker den søt og god sammen med blant annet stjerneanis, sukker og kardemommefrø.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (38 stemmer)
Kvede er en frukt som er litt glemt, og som Karla gjerne vil minne om nå i juleforberedelsene. Den er uspiselig rå, men får en nydelig søt og litt syrlig smak når den kokes. Perfekt til både and og ribbe!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skrell kvedene, ta ut kjernen og del dem i fire. 

  2. Ha alle ingrediensene i en kjele, og ha på vann så det dekker kveden.

  3. Kok på middels varme til kvedene er helt møre og har fått en rødlig farge. Fyll på med vann hvis det reduserer for mye. 

  4. Server som garnityr til and eller svin, eller som dessert med is eller pisket krem. 

  5. Det er også nydelig å lage en pure av de krydderkokte kvedene. Ta da ut krydderne før du kjører opp kveden med litt av laken i en blender eller med stavmikser. Dette er perfekt pure til ost!

FRAM FRA GLEMSELEN: Kvede er en litt glemt frukt som er perfekt å ta fram når du skal lage spennende garnityr til julematen. Karla Siverts koker den søt og god sammen med blant annet stjerneanis, sukker og kardemommefrø.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (38 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN