Grove scones
Grove scones Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Grove scones

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Grove scones

SCONES: Lettvint og godt.

Foto: Lise von Krogh

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (20 stemmer)
Scones er hyggeilig å servere i ferier og helger, og har reddet mange som har glemt å kjøpe brød. Scones er en rask og god løsning på en akutt brødmangel. Lett å lage og smaker veldig godt. Det finnes mange slags oppskrifter på scones, og de fleste inneholder både mye smør og laget på fint mel. Denne oppskriften har grovt mel og melkeprodukter i stedet. Bruk gjerne rester i sconesen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
Hvetemel(grovt, sammalt)
1dl
Hvetemel(siktet)
0.5ts
2.5dl
Melk(helst sur, eventuelt skummelt kultur, eller 50/50 yoghurt naturell/ rømme og melk)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alle ingredienser i en bakebolle. Deigen skal være ordentlig klissete. Juster med væske eller mel om nødvendig.

  2. Bruk en sleiv og fordel deigen i åtte på et bakebrett. Stekes i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.

  3. Serveres med god ost, nypete og gjerne litt karse fra vinduskarmen.

  4. Tips: Rosiner, eplebiter eller bær kan godt tilsettes røren om du vil ha mer smak.

SCONES: Lettvint og godt.

Foto: Lise von Krogh

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN