Brimis glaserte lammelår Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t

Brimis glaserte lammelår

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t

Brimis glaserte lammelår

RØDVIN: Glasert lammelår ser flott ut og er enkelt å lage. Å pensle med rødvin gjør susen.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

3 (143 stemmer)
Et godt lammemåltid i løpet av påsken er tradisjon for mange av oss - også for mesterkokken Arne Brimi.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Lammelår(helst uten nøkkelbein)
2ss
Demerarasukker(eller demerarasukker)

SLIK GJØR DU

  1. Gni lammelåret inn med olje, salt og pepper. Brimi liker å fjerne nøkkelbeinet på låret, da ser låret finere ut og er lettere å skjære opp i pene skiver.

  2. Ha rødvin og sukker i en kjele, og kok inn til det er igjen omtrent 1/3 rødvin.

  3. Sett lammelåret i ei langpanne i stekeovn, og stek det på 220 grader i 10 minutter, slik at det får farge.

  4. Ta ut låret, og skru ovnen ned til 130 grader.

  5. Pensle låret med rødvinen, og sett det inn i ovnen igjen. Pensle det jevnt og trutt under stekingen, helst hvert 10.minutt. Stek til låret har en kjernetemperatur på 64 grader. Ta det ut, og la det hvile 20 minutter før servering.

  6. Server med en god potetstappe, eller bakte poteter. Ovnsbakt sellerirot er også nydelig til.

RØDVIN: Glasert lammelår ser flott ut og er enkelt å lage. Å pensle med rødvin gjør susen.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

3 (143 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN