Ekstra grove speltstykker
Ekstra grove speltstykker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
2t

Ekstra grove speltstykker

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
2t

Ekstra grove speltstykker

GROVE RUNDSTYKKER: Brødmat med spelt til frokost, lunsj eller kveldsmat!

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Enkle og gode rundstykker med spelt. De ser ekstra proffe ut hvis du bruker en saks til å klippe et snitt i toppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
Speltmel(sammalt, fint)
250g
Speltmel(siktet)
1ts
5.5dl
1pakke(r)
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart og øk etter hvert.

  2. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet. Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke deigen uten at den brister er den ferdig eltet.

  3. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

  4. Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 16 like store emner. Trill hvert emne til et rundstykke, og legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.

  5. Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

  6. Pensle rundstykkene lett med sammenvispet egg. Bruk en saks til å klippe et kryss i toppen.

  7. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

GROVE RUNDSTYKKER: Brødmat med spelt til frokost, lunsj eller kveldsmat!

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN