Frokostboller
Frokostboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
12t 25min

Frokostboller

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
12t 25min

Frokostboller

Nybakte, varme rundstykker med blå valmuefrø og godt lagret ost. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (44 stemmer)
Finnes det noe bedre enn nybakte, varme rundstykker til frokost? Lang hevetid gir smakfulle rundstykker. Topp med valmuefrø eller ost, alt etter humør.  Lag deigen kvelden i forveien og stek rundstykkene til frokost!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til utbakning

1stk
4ss
Valmuefrø(eller 1 dl. revet godt lagret ost)

SLIK GJØR DU

  1. Deigen lager du kvelden før. Pisk gjæren ut i vannet. Rør i salt og mel, og arbeid sammen til en deig. Dekk bollen med plast, og la den stå i romtemperatur et par timer. Sett bollen i kjøleskapet, og la deigen heve til neste dag.

  2. Sett ovnen på 250°. Ta deigen opp på melet bakebord. Del den og form til 18 små rundstykker med lett hånd og deigskrape. Legg dem så på bakepapirkledd stekeplate.

  3. Pensle med sammenpisket egg, og strø på valmuefrø eller ost. Stek direkte i 12–13 minutter eller til rundstykkene har fin farge.

  4. Nyt rundstykkene varme og nystekte, og frys inn de du ikke spiser samme dag.

Nybakte, varme rundstykker med blå valmuefrø og godt lagret ost. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (44 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN