Glutenfrie tortillas
Glutenfrie tortillas Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Glutenfrie tortillas

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Glutenfrie tortillas

Bak hjemmelaget, glutenfrie tortillas. Det går kjapt å bake tortilla til fredagstacoen. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.6 (66 stemmer)
Det går ganske kjapt å bake tortilla. Disse egner seg å fryses også, de er faktisk enda lettere å rulle når de blir opptint.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4.5dl
Glutenfritt mel(eks. fin Semper)
0.5ts
1.5dl
Vann(varmt)

SLIK GJØR DU

  1. Sikt mel i en bolle og bland i salt, bakepulver og fiberhusk. Ha i det varme vannet, og elt deigen godt.
    Bruk maisenna når du kjevler ut.

  2. Kjevle deigen så tynn du kan. Det er lurt å bruke et underlag av silikon og et kjevle i plast eller silikon. Skjer ut runde leiver, gjerne etter mål av en bakebolle, cirka 20 cm i diameter.

  3. Stek tortillaene på svak varme på takke eller i en tørr stekepanne.

  4. Oppbevar tortillaene i folie mens de ennå er varme. De holder seg også fint i hvert fall til dagen etter i folie med plastpose utenpå.

Bak hjemmelaget, glutenfrie tortillas. Det går kjapt å bake tortilla til fredagstacoen. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.6 (66 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN