Ovnsbakte søtpotetfrites
Ovnsbakte søtpotetfrites Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Ovnsbakte søtpotetfrites

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Ovnsbakte søtpotetfrites

HJEMMELAGET: Pommes frites blir best på restaurant. Ovnsbakte søtpotetfrites smaker annerledes, men like godt, og kan lages innenfor hjemmekjøkkenets og hverdagslivets mulighetsrom. Andre rotfrukter kan også brukes.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (52 stemmer)
Du kan enten bruke bare søtpotet, eller en blanding av søtpotet og andre rotfrukter. Jeg liker smaken du får av å bruke røykt salt, som etter hvert er tilgjengelig i mange butikker (blant annet fra Maldon), men dette er ikke avgjørende.   Smaker godt med aioli, eller en enkel yoghurtdipp bestående av matyoghurt, hvitløk, gressløk og dijonsennep.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Svart pepper(grovmalt)
Salt(røykt)
2ts
Chilipulver(sterkt, eller røykt paprika)

SLIK GJØR DU

  1. Ha i en brødpose sammen med pepper, salt og olje. Blås opp posen og rist godt. Slik får du dekket søtpotet med olje og krydder. 

  2. Dekk et stekebrett eller langpanne med bakepapir. Legg søtpoteten oppå – pass på at bitene ikke ligger inntil hverandre. (For lite plass? Bruk to brett.)

  3. Bak i ovnen i ca 30 minutter, til søtpotetstavene er gjennomstekt og sprø. Snu en gang underveis. Dryss over chilipulver. (Det er ganske stor forskjell på ulike ovner – skru ned temperaturen hvis søtpotetene blir brent – bruk litt lenger tid dersom de ikke er helt sprø.)

  4. Forvarm ovnen til 220 grader. Bruk varmluftsfunksjonen på ovnen.

  5. Skrell søtpotetene og skjær dem i staver – omtrent som pommes frites.

HJEMMELAGET: Pommes frites blir best på restaurant. Ovnsbakte søtpotetfrites smaker annerledes, men like godt, og kan lages innenfor hjemmekjøkkenets og hverdagslivets mulighetsrom. Andre rotfrukter kan også brukes.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (52 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN