nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Raske safranscones
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Raske safranscones
Sconesene er best når de spises nystekte.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Bland safran og flytende honning i smøret, og la blandingen avkjøles.
Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett melken og smøret, og rør raskt sammen til en deig.
Del deigen i fire og form til runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg sconesene på bakepapir på stekeplate, og skjær snitt i overflaten til fire biter på hver scones. Prikk med en gaffel.
Stek sconesene ved 250° midt i ovnen i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
Del og server sconesene nystekt med godt tilbehør, f.eks marmelade, smør, kremost, ost og/eller fiken.