Ambrosiakake
 Ambrosiakake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Ambrosiakake

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Ambrosiakake

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Denne kaken er oppkalt etter Ambrosia som er guden for mat i gresk mytologi. Ambrosia skulle gi udødelighet og evig ungdom. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

1.5ss
Appelsinsaft(presset )
1klype(r)
130g
2stk
1stk
Appelsin(bruk appelsinskallet, revet )

SLIK GJØR DU

  1. Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn mel som er blandet med bakepulver, samt smøret.

  2. Fyll røren i en smurt, rund form på 22 cm i diameter og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160º i ca. 35 minutter.

  3. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. Avkjøl kaken på rist.

  4. Rør sammen glasuren av melis og appelsinsaft. Fordel glasuren over kaken og pynt med revet appelsinskall. Server kaken når glasuren har stivnet.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN