Byggryte med sopp og restekjøtt
 Byggryte med sopp og restekjøtt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min

Byggryte med sopp og restekjøtt

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min

Byggryte med sopp og restekjøtt

SALTMATGRØT: Byggryte med sopp og restekjøtt. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Grøt er også saltmat! Dette er en av de enkleste og beste hverdagsrettene jeg vet om. Som regel legger jeg gryn i bløt på kvelden sammen med buljongterning og sopp, og så koker jeg jeg det i 15 minutter på morgenen. Slik er maten helt ferdig, og trenger bare å varmes opp. Oppskriften under er mer lineær, men føl deg fri til å tilpasse til egen rytme.  (Har du ikke tid til å legge i bløt, er det ok. Da trenger gryn rundt 40 minutter med småkoking.) Jeg bruker gjerne restemat fra helga til denne, men du kan eventuelt servere med bakt kyllinglår eller fisk. Bruker du fersk sopp, bør du steke den før du har den i gryta.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5stk
Kjøttbuljong(buljongterning)
20g
Kantarell(eller annen sopp, ev 150 gram fersk sopp)
1ts
Rosmarin(tørket)
1dl
Crème fraîche(eller rømme)
40g
Parmesan(revet)
Biffkjøtt av storfe(restekjøtt, kan være annet kjøtt enn storfe)
Timian(eller andre friske urter)

SLIK GJØR DU

  1. Ha byggryn, buljongterning, rosmarin og laurbærblad i en gryte. Dekk med vann så vannet står minst 2 cm over gryna. La stå i 4 timer eller mer hvis du har tid. 

  2. Før servering, kok opp og la koke i 15-20 minutter. Spe med vann så det ikke blir tørt. Varm restekjøtt. 

  3. Rør inn creme fraiche og parmesan. Krydre med salt og pepper, eventuelt friske urter.

SALTMATGRØT: Byggryte med sopp og restekjøtt. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN