Grillet aubergine
 Grillet aubergine Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet aubergine

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet aubergine

EKTE VARE: Grillet aubergine slik de lager den i Tyrkia.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.2 (9 stemmer)
Hemmeligheten med å få til en skikkelig god aubergine, slik de serverer på Kebabci Iskender i Kadıköy i Istanbul, er å være røff. Det beste er å bruke en grill, men her har jeg tilpasset oppskriften etter stekeovnsbruk. Det er lurt å lage flere når du først er i gang. Den grillede auberginen holder seg godt, enten bare pakket i plast, eller most til en mos med olje og krydder. Hvis du griller, legg auberginene rett på kullene i 2 minutter, snu, grill i ett minutt. Grill videre på en rist til de er kollapset  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 250 grader. Legg inn auberginene, på en rist midt i ovnen. La bake slik i 15-20 minutter, eller til de har nesten helt kollapset. Har du en ujevn ovn, snu dem underveis.

  2. Ta ut, legg i en form og dekk med plast. La dampe videre i sin egen varme til de er så avkjølte at du kan ta på dem uten å brenne deg. Riv av skinnet.

  3. Mos med en gaffel eller stavmikser. Bland med sitronsaft, olje, pepper, oreano og paprikapulver. Smak til med salt.

EKTE VARE: Grillet aubergine slik de lager den i Tyrkia.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.2 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN