Grilla paprika med parmesan og persille
Grilla paprika med parmesan og persille Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Grilla paprika med parmesan og persille

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Grilla paprika med parmesan og persille

PAPRIKA: Deilig italienskinspirert oppskrift med parmesan

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Paprika og chili er Andreas Viestads favoritter blant forvandlingsgrønnsakene som blir snille og medgjørlige av juling på grillen. Dette er en italienskinspirert oppskrift med parmesan. Du kan få til mye av det samme uten grill – men uten den gode røyksmaken – ved å bake paprikaene i en skikkelig, skikkelig varm stekeovn til skinnet er brent. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Brennaktuelt

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
3ss
Kruspersille(eller bladpersille, finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1ts
Sitron(sitronskall, finrevet)
Parmesan(brukket opp i små biter)

SLIK GJØR DU

  1. La avkjøle seg til de går an å jobbe med uten å brenne seg. Skrell vekk skall, ved å rive bort med hendene og børste sotrester med en kniv. Del i to. Fjern frøene inni. Noen ganger er det en liten (som regel grønn) minipaprika inni. Den kan du ta vare på – smaker godt. Skrell chiliene og skjær i tynne skiver..

  2. Spre paprika og chili på en tallerken. Bland persille, hvitløk, sitronskall, saft, olivenolje og salt. Ha det på midten av tallerkenen.Dryss over parmesan og server.

  3. Fyr opp grillen med kullene på én side. Grill paprikaene på den varme siden til de er skikkelig godt brent på alle kanter – rundt 15 minutter. Chiliene trenger kortere tid, rundt 3-5 minutter.

  4. Flytt til utkanten av grillen og bak videre – gjerne med lokk – til paprikaene er i ferd med å kollapse – det tar som regel rundt 10 minutter til.

PAPRIKA: Deilig italienskinspirert oppskrift med parmesan

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN