Arancini
Arancini Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Arancini

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Arancini

DEILIG RESTEMAT: Har du risotto igjen, lag arancini.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Arancini- Hvis du har risotto til overs, da vet du hva du skal gjøre, sier Antonio Carlucci,kjent som Gudfaren i det italienske kjøkken. - Lag arancina! Arancina er friterte risballer.Viestad har alltid synes de har vært nydelige, men litt mye jobb å lage fra bunnen. Når man har rester, er det bare å rulle gårsdagens risotto til kuler, med brødmuler og kanskje litt urter, og steke eller fritere dem.   Har du restekjøtt eller ost, kan det være godt å ha det inni. Det samme gjelder også én liten kapers eller en oliven. Men de er gode også helt enkle, slik som her.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Risottoris(rester av ferdig risotto, se oppskrift)
2stk
1dl
Brød(brødsmuler/brødkrum)
2ts
Salvie(frisk)
Nøytral matolje(til fritering eller steking)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg. Ha smuler og urter i en dyp tallerken. Form risottoen til kuler. Vend i egg, deretter i kuler. 

  2. Varm olje i en frityrgryte til 170 grader, eller i en liten gryte. Pass på at oljen ikke blir brent. Har du ingen god måte å måle temperaturen, ha en liten prøveball i oljen. Når den freser energisk og ballen flyter til overflaten, begynner den å bli varm nok.

  3. Friter risballene i 4-6 minutter, til gylne og sprø.

DEILIG RESTEMAT: Har du risotto igjen, lag arancini.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN