Poke
Poke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Poke

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Poke

SUFE-SASHIMI: Terninger av tunfisk marinert i shoyu og sesamolje, her servert med salat, avokado, paprika, rødløk, koriander og sesamfrø.   Foto: yasuhiro amano / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Passer For

Hawaiiansk gatemat - eller skal vi si strandmat - som er en videreutvikling av japansk sushi og sashimi. Retten har også fått tilnavnet surfernes sashimi. Tradisjonelt lages poke med tunfisk, men du kan også lage poke med annen sjømat som egner seg for å spise rått. Er du usikker, frys fisken i minst 24 timer før du spiser den. I sin enkleste form består poke bare av marinert fisk, sesamfrø og hakket vårløk, men du kan også tilsette ulike grønnsaker eller frukt som avokado, mango og salat, eller servere i en bolle med sushi-ris for en mer mettende rett. Originalt brukes shoyu, en tykkere variant av soyasaus. Bruk det om du finner, men det smaker like godt med helt vanlig soyasaus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Tunfisk(Må ha vært frosset)
1dl
Soyasaus(Bruk shoyu eller tamari om du finner)
1stk
Avokado(liten)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær tunfisken i grove terninger.

  2. Bland sammen sesamolje og soyasaus i en stor bolle, og ha i tunfisken. Dekk med lokk eller plast, og sett til marinering i kjøleskapet i omtrent en halvtime.

  3. Når det er fem minutter igjen til tunfisken er ferdigmarinert, kan du gjøre klar de andre ingrediensene. Skjær avokadoen i terninger, litt mindre enn tunfisken. Finhakk vårløk, evt skjær rødløk i tynne skiver. Riv salaten i grove stykker. Skjær paprikaen i tynne skiver, og plukk bladene av korianderplanten.

  4. Fordel salaten i fire boller. Ta tunfisken ut av kjøleskapet, og bland forsiktig med avokado, vårløk og paprika, og fordel blandingen i de fire bollene.

  5. Strø over sesamfrø og dryss over noen blader koriander til slutt.

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Passer For