Pizzasnurrer med kjøttdeig
Pizzasnurrer med kjøttdeig Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Pizzasnurrer med kjøttdeig

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Pizzasnurrer med kjøttdeig

SUNN KANELBOLLE: Litt sunnere i hvert fall. Men minst like god. Foto: Matprat

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (39 stemmer)
Sunnere enn en vanlig kanelbolle - men minst like god. Dette er nesten en slags «rulle-pizza». Perfekt til lunsj, eller som turmat. Lag gjerne en ekstra stor porsjon når du først er i gang, disse er nemlig supre til å legge i fryseren og ta opp og varme senere.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1boks(er)
Tomat(hermetiske)
1ts
1ss
Basilikum(frisk)
1dl
Vann(cirka)
5dl
Mozzarella(eller annen ost)

Pizzadeig

0.5pakke(r)
3dl
Vann(lunkent)
7dl
Hvetemel(cirka)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

  2. Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.

    Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk.

    Dryss over basilikum.

  3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.

  4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

  5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.

    Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

SUNN KANELBOLLE: Litt sunnere i hvert fall. Men minst like god. Foto: Matprat

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (39 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN