Brimis beste rekesalat
Brimis beste rekesalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Brimis beste rekesalat

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Brimis beste rekesalat

Det er alltid godt med rekesalat. Brimi lager en raus variant med masse forvellede grønnsaker og hjemmelaget majones. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (6 stemmer)
Det er alltid godt med rekesalat! Brimi lager en raus variant med masse forvellede grønnsaker og hjemmelaget majones. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Reker(med skall)
1stk
1pakke(r)

Hjemmelaget majones

4dl
Solsikkeolje(evt. mild olivenolje)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Forvell grønnsakene (gi dem et raskt oppkok i lettsaltet vann). Avkjøl, og del dem opp i passe store biter. 

  2. Skjær ut fine fileter av sitronen. Vask og tørk litt grønn salat og rist tynne skiver fint brød i litt smør i stekepanne. Skrell rekene. 

  3. Lag majones og smak til med gressløk og eventuelt litt ekstra sennep. Vend rekene og grønnsakene inn i majonesen. 

  4. Legg over sitronfileter og litt grønn salat, og server med de ristede brødskivene.

  5. Alle ingrediensene må ha samme temperatur. Sett derfor alt du trenger på kjøkkenbenken i god tid før du setter i gang. Visp for hånd eller med stavmikser. 

  6. Rør først sammen eggeplommer og sennep. Pisk så inn oljen, først nærmest dråpevis, deretter i en tynn stråle. Tilsett sitronsaft og smak til med litt salt.

Det er alltid godt med rekesalat. Brimi lager en raus variant med masse forvellede grønnsaker og hjemmelaget majones. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN