Burger - pitabrød
Burger - pitabrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 10min

Burger - pitabrød

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 10min

Burger - pitabrød

Bak smakfille pitabrød som egner seg godt som burgerbrød. Bollene skal bli hule inni, og er derfor lette å fylle. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Disse pitabrødene egner seg godt som burgerbrød. Bollene skal bli hule inni, og er derfor lette å fylleDen høye overvarmen gjør at brødene blir hule slik at de kan åpnes og fylles med det du ønsker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
Vann(lunkent)
50g
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i vannet. Tilsett sukker, sammalt hvete, salt og det meste av hvetemel.

  2. Elt deigen godt sammen til den blir glatt og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig. Sett deigen til heving i cikra 30 minutter. Elt deigen godt, og ta den ut på meldrysset bakebord.

  3. Del deigen i 8 like store stykker og trill ut til boller. Kjevle hver bolle ut til tykkelse på 1½ cm, som små «pannekaker». Sett ovnen på 220˚. Legg pitabrødene på bakepapir på stekebrett og hev dem under et klede i cirka 15 minutter.

  4. Stek pitabrødene høyt i ovnen i 8–10 minutter til de er hevet og blitt gylne. Avkjøl på rist.

Bak smakfille pitabrød som egner seg godt som burgerbrød. Bollene skal bli hule inni, og er derfor lette å fylle. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN