Chips av mandelpoteter
Chips av mandelpoteter
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask potetene godt, og kutt dem i tynne skiver på mandolin eller oppskjærsmaskin. Kutt litt tykkere enn så tynne du klarer.
La potetskivene ligge og skylle av seg i kaldt, rennende vann i 10 minutter. Tørk godt av.
Hell nøytral olje i en vid kjele. Soyaolje, maisolje eller solsikkeolje fungerer bra. Kjelen skal være omtrent halvfull. Varm opp oljen til rundt 160 grader. Test gjerne med ei tresleiv oppi oljen. Når det bruser rundt den, er oljen varm nok. Prøv med en potetskive først.
Friter litt og litt potetskiver om gangen, rør i dem iblant, og la dem ligge til de er sprø og gylne. Løft skivene rett på papir og strø over et tynt lag med salt med en gang, slik at saltet fester seg på chipsene mens de er varme. Varier med urtesalt/chilisalt etter hva du liker av smak.
Server med en god rømmedipp. Hummus er også godt til potetchips.