Deilig fylt brød
Deilig fylt brød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min

Deilig fylt brød

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min

Deilig fylt brød

Deilig fylt brød Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Hjemmelaget brød gjør alltid lykke. Brødet har spennende fyll og kan spises til småretter eller alene.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

100g
Smør(smeltet)
150g
0.5dl
Rosmarin(hakket)

Pynt

1stk
Egg(sammenpisket)
50g
Gresskarkjerner(evt. andre frø)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og tilsett melken. La det bli 37º.


  2. Rør gjøren ut i litt av deig-væsken.­ Tilsett resten av væsken, honning og salt. Rør i ca. halv-parten av melet, og arbeid resten til en smidig deig. Dekk deigen til med plast, og etterhev i ca. 35 minutter.


  3. Ta deigen opp på bakebordet, og del den i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel, 24 cm ganger 42 cm.


  4. Pensle med smøret, og fordel ost og rosmarin over. Rull sammen, og legg rullen som en krans på bake-papir på stekeplate. Sett kransen til heving i ca. 30 minutter.


  5. Skjær snitt i kransen å pensle med sammenpisket egg. Strø på sesamfrø og gresskarfrø.


  6. Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.


  7. Avkjøl på rist og server brødet nystekt.

Deilig fylt brød Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN