Dynegrøt
Dynegrøt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t

Dynegrøt

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t

Dynegrøt

ENKELT GJORT: Dynegrøt kan spare deg for mange bekymringer.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Mari Svenningsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (65 stemmer)
Dette er den ultimate fremgangsmåten for deg som har masse å gjøre og for deg som alltid brenner grøten!!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
0.5ts
1l
Helmelk(eller lettmelk)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La det koke på svak varme under omrøring til vannet har kokt nesten helt inn (ca 10 min). 

  2. Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp under omrøring. Ta gryten bort fra komfyren og sett på lokk.

  3. Spe med litt varm melk før servering, hvis grøten er blitt for tykk.

  4. Så er det mange måter å få til ferdig grøt på :

  5. • Pakk aviser rundt kjelen. Sett så kjelen i stekeovnene på 30 grader i 2-3 timer.

  6. • Pakk et ullpledd rundt kjelen. Sett kjelen i kald stekeovnen i ca 3 timer. Du kan også gi ovnen en liten lunk før du sette inn kjelen.

  7. • Pakk kasserollen inn i en dyne og sett den på et lunt sted i 3-4 timer.

  8. Garantert grøt som ikke er svidd eller kokt over!

  9. Gryte som er enkel å rengjøre etter at grøten er oppspist!

  10. Masse av tid til å gjøre andre ting mens grøten godgjør seg!

ENKELT GJORT: Dynegrøt kan spare deg for mange bekymringer.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Mari Svenningsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (65 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN