Eltefritt brød
Eltefritt brød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
24t

Eltefritt brød

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
24t

Eltefritt brød

Eltefritt grytebrød med spelt Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (3330 stemmer)
Gratulerer! Du har funnet det beste brødet du kan bake. Dette brødet trenger du ikke kna. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Ha hvetemel, speltmel, salt og gjær i en bolle. Ha i vann og rør rundt til alt melet er fuktig. Det blir en klissete deig. Dekk til og la den stå til dagen etter.

  2. Det fungerer fint med romtemperatur. Noen liker å heve i kjøleskap, det går også bra (men, kan litt lenger tid). 

  3. Ha litt mel på benken. Velv ut deigen og brett den inn fra sidene. La den hvile. Imens setter du støpejernsgryta (eller noe annet som holder formen og tåler høy varme) inn i ovnen og varmer opp til 240 grader.

  4. Når ovnen er varm, tar du ut den knallvarme gryta (vær forsiktig!). Ha i deigen, sett på lokket og la brødet bake i omtrent 40 minutter. Ta så av lokket, sett gryta tilbake i ovnen og bak i 10-15 minutter til. Brødet skal ha en fin, gyllen skorpe.

  5. TIPS: Deigen kan halveres, men da må du slå av ti minutter på steketiden (altså bare 30 minutter før du tar av lokket). 

Eltefritt grytebrød med spelt Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (3330 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN