Enkelt surdeigsbrød
Enkelt surdeigsbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

Enkelt surdeigsbrød

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

Enkelt surdeigsbrød

Hjemmebakt er best, og Charlotte Mohn Gaustad frister med ferske surdeigsbrød til helgefrokosten. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (6 stemmer)
Lag gjerne deigen om kvelden og sett de ferdig utbakte brødene i kjøleskapet natta over. La brødene så stå 1 time i romtemperatur og stek dem deretter som vanlig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
1ss
1pose(r)
Surdeig(tørket rugsurdeig fra Idun)
0.25pakke(r)
9dl
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Ha alle ingrediensene i en eltebolle og elt deigen på maskin i rundt 10 minutter. 

  2. La deigen modne 1 time tildekket med plast. 

  3. Form brødene og legg dem til heving under fuktig klede eller plast. 

  4. Stekes på 200 grader varmluft i rundt 50 minutter. Avkjøles på rist.

Hjemmebakt er best, og Charlotte Mohn Gaustad frister med ferske surdeigsbrød til helgefrokosten. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN