Eplebrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Eplebrød

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Eplebrød

Hevefritt brød med eple og tyttebær. Saftig og godt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (31 stemmer)
Brødet blir saftig med yoghurt og revet eple i deigen. Det skal ikke heve og bakes med natron.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5ts
2stk
Eple(grovrevet)
4dl
Yoghurt(naturell)
1dl
Tyttebær(syltetøy)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Bland tørre ingredienser i en bolle.

  2. Tilsett revne epler, yoghurt, tyttebærsyltetøy og sirup. Vend alt sammen til en deig. Fordel deigen i en smurt, avlang form, ca. 1 ½ liter. Strø over solsikkefrø og salt.

  3. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Kjenn med en kakenål om brødet er gjennomstekt. La brødet avkjøles i formen før det hvelves ut på rist.

Hevefritt brød med eple og tyttebær. Saftig og godt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (31 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN