Fastelavnsboller med jordbærsyltetøy og krem
Fastelavnsboller med jordbærsyltetøy og krem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Fastelavnsboller med jordbærsyltetøy og krem

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Fastelavnsboller med jordbærsyltetøy og krem

Ingen februar uten: Fastelavnsbolle med syltetøy og krem

Foto: Morten Eik

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (6 stemmer)
Ingen februar uten: Klassiske fastelavnsboller med krem, syltetøy og et lite melisdryss. Ca. 12 stk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Smør(kaldt)
2ts
3.5dl
Melk(Bruk hel-, lett- eller skummet melk. )
1stk
1pakke(r)

Til pensling:

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.

  2. Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.

  3. La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. en time.

  4. Del deigen i 12 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.

  5. Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

  6. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.

  7. Når bollene er avkjølte er de klare til å fylles med ønsket fyll, f.eks. syltetøy og krem. 

Ingen februar uten: Fastelavnsbolle med syltetøy og krem

Foto: Morten Eik

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN