Ostekake i kopp
Ostekake i kopp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
4min
totalt
5min

Ostekake i kopp

nivå
Lett
aktiv
4min
totalt
5min

Ostekake i kopp

OSTEKAKE: Ostekake på amerikansk vis, i mikrobølgeovn - for den litt utålmodige. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (2 stemmer)
Frisk og god ostekake du lager på få minutter. Vi brukte lettrømme, men du kan fint bruke seterrømme, crème fraîche eller gresk yoghurt om du har det i skapet. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

3stk
Digestive(Eller andre halvsøte kjeks)
1ss
Smør(Smeltet)
Smør(Til å smøre koppen)

Kake

1stk
Egg(Liten størrelse)

SLIK GJØR DU

  1. Ha kjeksene i en ziplock-pose, og knus dem forsiktig med en kjevle. 

  2. Ha i smeltet smør, rør sammen og trykk massen godt ned i bunnen av koppen. Sett til side.

  3. Smør innsiden av en kopp med litt meierismør.

  4. I en annen bolle visper du et egg lett sammen.

  5. Ha kremost, rømme, sukker og smør i det piskete egget, og rør sammen til du har en jevn masse. 

  6. Sett i mikrobølgeovnen og stek på full styrke (1200 W) i cirka ett minutt. 

  7. Servér med ferske bær, eller bare nyt som den er!

  8. Hell ostemassen over i  koppen.

OSTEKAKE: Ostekake på amerikansk vis, i mikrobølgeovn - for den litt utålmodige. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN