nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Fiskekremsaus
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Fiskekremsaus
ANVENDELIG: Denne sausen er nydelig til all fisk.
Foto: Mette MøllerFiskekremsaus er en supergod og klassisk saus som passer til all slags fisk, og gir nydelig smak til tartar av både kveite og laks.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2dl
4dl
4stk
Sjalottløk(finhakket)
2dl
Hvitvin(tørr hvitvin)
2ss
Gulrot(finhakket)
2ss
Sellerirot(finhakket)
Salt(smak til)
Sitronsaft(smak til)
SLIK GJØR DU
Legg sjalottløken i en kjele sammen med hvitvinen, og kok inn til kjelen er nesten tørr.
Hell på fiskekraft, og kok inn til halvparten. Hell så i fløten, og kok litt inn.
Finhakk grønnsakene så smått du klarer. Det skal bare være bittesmå terninger. Ha i grønnsakene og kok til de er møre.
Smak til med salt, en dråpe sitronsaft og eventuelt nykvernet hvit pepper. Ønsker du en ekstra fyldig saus kan du røre inn en klatt usaltet smøre før servering.
ANVENDELIG: Denne sausen er nydelig til all fisk.
Foto: Mette Møller