Grønnsakkraft
Grønnsakkraft Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Grønnsakkraft

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Grønnsakkraft

Grønnsakskraft er hjemmekokkens hodepine. Men det finnes snarveier til god kraft. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Grønnsakene er på sitt tristeste på denne tiden av året.Samtidig er det nå rotgrønnsakene har aller mest smak: Rynket kålrot, pastinakk, persillerot, sellerirot og gulrot er uglamorøse, velsmakende skattkister. Premisset her er at du har en juicepresse. (Har du ikke det, kan du rive grønnsakene med et rivjern, og presse litt av kraften ut av dem i et dørslag.) Kraften kan fryses. Smaker deilig som grunnlaget for en suppe, saus eller risotto, eller sammen med nytrukket fisk. Gir 2 liter konsentrert grønnsakkraft.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Rotgrønnsaker(f. eks kålrot, pastinakk, persillerot, sellerirot og gulrot)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell grønnsakene, skjær i biter og kjør dem i en juicepresse. Ta vare på juicen. 

  2. Ta ut de tørre delene som blir igjen og som du vanligvis kaster. Ha i ei gryte, fyll på med en drøy liter vann.

  3. Kok opp og la koke i 10 til 15 minutter. Sil. Bland med den ferske grønnsaksjuicen og kok opp. 

  4. Før servering kan det være lurt å smake til med salt og eventuelt litt urter. 

Grønnsakskraft er hjemmekokkens hodepine. Men det finnes snarveier til god kraft. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN