Grove brettebrød  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
11t 40min

Grove brettebrød

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
11t 40min

Grove brettebrød

Bak saftige grove brettebrød over to dager. Smaken fremheves når brødet får heve sakte. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Smaken fremheves når brødet får heve sakte. Gjæren får virke i fred og ro, og du får et fantastisk godt brød. Oppskriften er til fire brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 1

3.5dl
Vann(kaldt)
2dl
6dl

Dag 2

3dl
Vann(lunkent)
2ts
2dl

SLIK GJØR DU

  1.  Hell det kalde vannet over gjæren i en bakebolle. Rør om til gjæren er oppløst. Tilsett begge melsortene og rør raskt sammen til en deig. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen hvile i romtemperatur over natten
    i 8–10 timer.

  2. Neste dag tilsettes lunkent vann, sirup, linfrø og salt. Tilsett så grovt mel og hvetemel. Arbeid deigen sammen til en blank og smidig deig i ca. 8 minutter for hånd eller i maskin. Tilsett rosiner og arbeid deigen ytterligere en kort stund til de er jevnt fordelt i deigen.

  3. Ta deigen opp i en melet langpanne 20 x 30 cm. Trykk den ut med en oljet hånd, slik at den blir jevnt tykk. La deigen stå framme og heve i romtemperatur i 2–3 timer. Trykk fingrende ned i deigen etter halve tiden slik at den synker litt sammen.

  4. Sett ovnen på 250°. Dryss grovt mel på benken, og hvelv deigen forsiktig ut. Pass på at ikke for mye luft går ut av deigen. Brett den deretter fortsatt forsiktig i tre og skjær i 4 store biter.

  5. Løft forsiktig bitene over på bakepapir på stekeplate. La dem heve i 10–15 minutter.

  6. Sett de ferdighevede brødene i nedre del av den varme ovnen, og dusj over med litt vann med en sprayflaske. Stek brødene
    i 5 minutter, og senk deretter varmen til 225°. Stek ytterligere i 20–25 minutter.

  7. La de nystekte brødene hvile på bakerist under bakehåndkle slik at de beholder sprøheten.

Bak saftige grove brettebrød over to dager. Smaken fremheves når brødet får heve sakte. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN