Gulrotbagetter med urter
Gulrotbagetter med urter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren, og pisk den ut i en stor bakebolle med melk og olje. Skjær bort rot- og bladfeste på gulroten, skrell den og riv den fint. Bland det sammen med væsken og resten av ingrediensene. Arbeid sammen til en løs deig.
Dekk bollen med plast, og la deigen heve 1 ½–2 timer. Den skal heve riktig godt opp. Sett ovnen på 225°. Legg bakepapir på to stekeplater.
Ta deigen opp på melet bakebord, og vend deigen forsiktig sammen uten at luften går ut av deigen. Del den i 4 deler, og trill lett ut til bagetter som legges på platen. Eller du kan bake ut 16 rundstykker som snittes på toppen. La bagetter og rundstykker etterheve ca. 10 minutter. Stek midt i ovnen i 25 minutter for bagetter og ca. 12 minutter for rundstykkene.
La bagettene avkjøles på platen uten håndkle.