Gulrotbagetter med urter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 15min

Gulrotbagetter med urter

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 15min

Gulrotbagetter med urter

Smakfulle bagetter med gulrot og urter. Gulrot gir herlig farge, saftighet og smak til disse vakre brødene.  Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.8 (3 stemmer)
Gulrot gir herlig farge, saftighet og smak til disse vakre brødene. Disse bagettene egner seg godt til nedfrysing. Oppskriften er til fire bagetter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6dl
1stk
Gulrot(ca. 100 g )
0.5ss
2ts

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren, og pisk den ut i en stor bakebolle med melk og olje. Skjær bort rot- og bladfeste på gulroten, skrell den og riv den fint. Bland det sammen med væsken og resten av ingrediensene. Arbeid sammen til en løs deig.

  2. Dekk bollen med plast, og la deigen heve 1 ½–2 timer. Den skal heve riktig godt opp. Sett ovnen på 225°. Legg bakepapir på to stekeplater.

  3. Ta deigen opp på melet bakebord, og vend deigen forsiktig sammen uten at luften går ut av deigen. Del den i 4 deler, og trill lett ut til bagetter som legges på platen. Eller du kan bake ut 16 rundstykker som snittes på toppen. La bagetter og rundstykker etterheve ca. 10 minutter. Stek midt i ovnen i 25 minutter for bagetter og ca. 12 minutter for rundstykkene.

  4. La bagettene avkjøles på platen uten håndkle.

Smakfulle bagetter med gulrot og urter. Gulrot gir herlig farge, saftighet og smak til disse vakre brødene.  Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN