nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t
Kardemommeflette
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t
Kardemommeflette
Fletten bakes i en avlang form og er deilig med smør og ost.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken til 37º. Rør gjæren ut i melken. Pisk sammen egg og rør dem i. Tilsett sukker, kardemomme og rosiner. Skjær smøret i biter og elt det i deigen sammen med melet.
Deigen skal bli glatt og smidig og knapt slippe bakebollen.
Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 min. tildekket med plast.
Elt deigen lett på melet bakebord og del i tre biter. Trill til lange pøler og lag en flette. Legg fletten i en smurt avlang form på ca. 2 liter. Etterhev fletten i ca. 30 min. Pensle med sammenpisket egg.
Stek fletten på rist på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 35 min.
Avkjøl fletten litt før den tas ut av formen og avkjøles helt på rist. Kardemommefletten kan fryses.