Kardemommeflette
Kardemommeflette  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t

Kardemommeflette

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t

Kardemommeflette

Det er aldri dumt å ha noe god gjærbakst liggende i fryseren til du plutselig får besøk! En god kardemommeflette er alltid fint å servere Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Fletten bakes i en avlang form og er deilig med smør og ost.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
3stk
100g
Smør(romtemperert)
1stk
Egg(pisket, til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til 37º. Rør gjæren ut i melken. Pisk sammen egg og rør dem i. Tilsett sukker, kardemomme og rosiner. Skjær smøret i biter og elt det i deigen sammen med melet.

  2. Deigen skal bli glatt og ­smidig og knapt slippe ­bakebollen.

  3. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 min. ­til­dekket med plast.

  4. Elt deigen lett på melet ­bakebord og del i tre biter. Trill til lange pøler og lag en flette. Legg fletten i en smurt avlang form på ca. 2 liter. Etterhev fletten i ca. 30 min. Pensle med sammenpisket egg.

  5. Stek fletten på rist på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 35 min.

  6. Avkjøl fletten litt før den tas ut av formen og avkjøles helt på rist. Kardemommefletten kan fryses.

Det er aldri dumt å ha noe god gjærbakst liggende i fryseren til du plutselig får besøk! En god kardemommeflette er alltid fint å servere Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN