Kikertmarengs
Kikertmarengs Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Kikertmarengs

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Kikertmarengs

Det tok ikke mange minuttene å gjøre om kikertvannet fra en gul, litt seig, væske, til luftig, hvitt skum Foto: Merethe Hommelsgård

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

Disse marengsene er basert på en av våre favorittoppskrifter, blant annet er det én av de oppskriftene vi alltid lager når vi tester kjøkkenmaskiner.Marengs i seg selv kan bli litt i overkant søtt for noen, vi liker derfor å forsiktig røre inn smeltet sjokolade eller lakrispulver. Ikke bare smaker det godt, det ser ekstra fristende ut med marmoreringseffekten. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1boks(er)
2dl
Råsukker(eventuelt 100 g sjokolade, et par ss lakrispulver eller annen smakstilstening)

SLIK GJØR DU

  1. Sil av kikertvannet rett i bakebollen. 

  2. Pisk til vannet er like stivt som stivpiskete eggehviter, altså du kan forme små topper, uten at de smelter sammen. 

  3. Pisk inn litt og litt sukker. Pass på at det ikke faller sammen underveis.

  4. Ha eventuelt i smakstilsetning. Ta et par tak med skjeen, pass på at det ikke blander seg helt.

  5. Legg marengsen med skje på bakepapir. 

  6. Stek i ovn på 75 grader, uten varmluft, i 1 times tid, så skrur du ned til 50 grader og steker i 0,5 til 1 time til, til marengsen slipper bakepapiret. 

  7. Skru av ovnen, og la marengsen stå i til den er nedkjølt, minst én time, gjerne over natten.

Det tok ikke mange minuttene å gjøre om kikertvannet fra en gul, litt seig, væske, til luftig, hvitt skum Foto: Merethe Hommelsgård

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN