Potet og sild
Potet og sild Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Potet og sild

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Potet og sild

Potet og sild med rødløk, lodderogn og finhakket gressløk. Perfekt forrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

God kryddersild og delikate poteter blir en deilig kveldsrett eller servert som en liten forrett. Her er det brukt Gulløye-poteter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Sildefilet(krydder)
2stk
Rødløk(skåret i tynne ringer)
1boks(er)
2ss
Gressløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær rødløken i tynne skiver og skjær sildefiletene i biter på skrå.

  2. Ha potetene i en kjele, fyll på vann til det dekker potetene og tilsett 1 ts salt pr. liter vann. Kok opp uten lokk. Skru ned varmen når vannet koker, og la potetene trekke til de er møre. Avkjøl i kald vann for å stoppe kokeprosessen.

  3. Ha smøret i en kjele sammen med 1 ss vann. Varm opp og la det surre til smøret blir brunt og lukter karamell. Pass på at det ikke brenner seg. Obs: smøret fortsetter å brunes etter at kjelen er tatt av varmen, så hell det gjerne over i en ny kjele.

  4. Del opp potetene i passende biter og anrett dem på en tallerken sammen med sild, lodderogn og rødløk. Drypp over 2 ss brunet smør og litt grovt salt.

Potet og sild med rødløk, lodderogn og finhakket gressløk. Perfekt forrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN