Potetlompe fra Austvang gård Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Potetlompe fra Austvang gård

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Potetlompe fra Austvang gård

ALLSIDIG: Potetlompa kan du bruke som den er, eller fylle  den med kjøtt, fisk eller grønt.

Foto: Siv Johanne Seglem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (5 stemmer)
Du behøver ikke ha en takke. Det holder med en jernpanne for å lage lomper slik du får dem på Austvang gård i Solør-traktene. Oppskriften gir seks lomper.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Potet(ca 250 gram)
0.25ts
3ss
Sammalt rug(ca 15 gram siktet rugmel)
40g
Hvetemel(siktet hvetemel)

SLIK GJØR DU

  1.    Potetene kokes med skallet på, til de er godt møre.

  2. Skrell potetene og mos dem godt .

  3. Tilsett salt, og bland det godt inn i potetmassen. Avkjøl.

  4. Bland inn mel, og kna det godt sammen til en god deig. Del deigen i seks emner. Form dem til runde flate boller uten sprekker.

  5. Strø rugmel på bakebordet, kjevle ut runde lomper, eller stikk ut med et lokk.

  6. Stek lompene raskt i tørr jernpanne eller på takke, på høy varme. Snu ofte.

  7. TIPS:Legg dem i et klede for å holde seg myke

ALLSIDIG: Potetlompa kan du bruke som den er, eller fylle  den med kjøtt, fisk eller grønt.

Foto: Siv Johanne Seglem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN