Skåldede helkornbiter
Skåldede helkornbiter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t

Skåldede helkornbiter

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t

Skåldede helkornbiter

Disse har god holdbarhet! Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (4 stemmer)
Det tar litt tid å bake disse, men når brødet blir skåldet, blir det saftig samtidig som det holder seg ferskt lenger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 1

2dl
4dl
Helkorn(hvete)

Dag 2

3dl
Vann(kaldt)
2dl
Melk(kald)
2ts

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vannet og hell over helkornene. La det stå i romtemperatur over natten, 8–10 timer.

  2. Bland det skåldede kornet med gjær, vann, melk, sukker, salt, olje og sammalt mel i en deigbolle. Arbeid inn hvete­melet, litt av gangen, til en smidig deig. Legg plast over bollen og sett den i kjøleskapet natten over i 8-10 timer.

  3. Ta deigen opp på melet bakebord. Del i 2 biter og form til lengder. Skjær i 12 biter per lengde. Legg bitene på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 40–50 minutter.

  4. Sett ovnen på 250°. Sett platen midt i ovnen og senk varmen til 200°. Stek i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Disse har god holdbarhet! Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN