Vegansk riskrem
Vegansk riskrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Vegansk riskrem

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Vegansk riskrem

MELKEFRI: Riskremen uten melk - da er den også til veganere.

Foto: Jane H. Johansen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (56 stemmer)
Da Jane Johnsen vokste opp, var riskrem med rød saus fast dessert på julaften. Denne riskremen har Johansen fått flere gode tilbakemeldinger på, blant annet at den ikke er like tung og mektig som vanlig riskrem. Så her er det bare å forsyne seg!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Jordbærsaus

500g
Jordbær(helst frosne)
5ss
Sukker (farin)(smak til)
2ss
Vann(cirka)

Riskrem

1.75dl
8ss
Sukker (farin)(smak til)
4ts
Vaniljestang(vaniljefrø)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Sett grøten til avkjøling. Den skal kjøles helt ned i kjøleskapet.

  2. Tin de frosne jordbærene. Mos med stavmikser, eller kjør i blender, til det er helt jevnt.

  3. Ha kokosmelk, grøtris, sukker, vanilje og salt i en kjele. Kok opp og småkok på lav varme under lokk, til grøten er ferdig kokt. Johansen bruker 20-minutters grøtris.

  4. Rør om i blant.

  5. Ha havrekremfløten i en stor bolle, og pisk den noen minutter med en håndmikser.

  6. Tilsett grøten og pisk det godt sammen.

  7. Smak til med sukker og spe med vann til sausen har passe konsistens, mens du moser videre.

  8. Hos Johansen var det nok med to spiseskjeer vann.

MELKEFRI: Riskremen uten melk - da er den også til veganere.

Foto: Jane H. Johansen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (56 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN