Valnøtter

Valnøtter

Valnøtter

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 6 - 8 ºC

    Opprinnelse

      Mellom-Asia

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      672
      Proteiner
      15.2
      Fett
      65.2
      Karbohydrater
      2.7

    Norsk sesong

      Valnøtttreet får steinfrukter der «steinen» er selve nøtten. Skallet til valnøtten er ruglete og lysebrunt og knekker man den deles den ofte i to klare halvdeler. Kjernen er rynkete og omgitt av en tynn, lys hinne. Valnøtter er meget mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt. Det er anbefalt å oppbevare valnøtter mørkt og kjølig. Årsaken til dette er at nøtter inneholder flerumettede fettsyrer, og de kan derfor bli harske ved lang tids oppbevaring. Lys og varme fremskynder prosessen.