Waldorfsalat
Waldorfsalat Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Waldorfsalat

nivå
Lett
totalt
30min

Waldorfsalat

MED SPOR FRA LOM: Eieren av hotell Waldorf-Astoria i New York, der waldorfsalaten ble laget første gang, var gift med Jørgine fra Bøverdalen i Lom. Se Brimis waldorfoppskrift nederst. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (34 stemmer)
Denne klassiske salaten finnes det mange varianter av, men hovedingrediensene er rå epleskiver, stangselleri og valnøtter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær opp sellerien, og forvell den raskt i lettsaltet vann, da bli den ikke så bitter i smaken. Avkjøl.

  2. Stikk ut kjernehuset på eplene, og skjær eplene i fine strimler eller skiver. Grovhakk valnøttene, og del druene i to.

  3. Pisk fløten lett, og bland den sammen med majones, salt og sitronsaft. Vend dette inn i salaten, og pynt med noen appelsinskiver rundt.

MED SPOR FRA LOM: Eieren av hotell Waldorf-Astoria i New York, der waldorfsalaten ble laget første gang, var gift med Jørgine fra Bøverdalen i Lom. Se Brimis waldorfoppskrift nederst. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (34 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN