Ananas med kokossorbet
 Ananas med kokossorbet Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Ananas med kokossorbet

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Ananas med kokossorbet

FRISKT: Ananas med kokossorbet gir en frisk avslutning på måltidet. Foto: Mette Randem

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Du kan se på dette som piña colada for folk som ikke liker piña colada, og for dem som gjør det. Med andre ord en dessert for alle. Nok til to personer. Merk: Kokossorbeten kjøper du ferdig, og står derfor ikke på ingredienslista.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
4cl
Rom(kan sløyfes)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skrap ut frøene i en vaniljestang, og ha stang og frø i en liten gryte sammen med sukker og halvparten av brennevinet. Kok opp. Skru av varmen. 

  2. Skjær vekk skallet på ananasen. Det gjør du best med en brødkniv. Prøv å følge konturen på ananasen, så du ikke skjærer vekk masse fruktkjøtt.

  3. Skjær ananasen i tynne skiver og bre utover én eller to tallerkener. Hell over laken med vanilje, og resten av spriten. Dekk med plast og sett kjølig til du skal servere. 

  4. Like før servering, vend skivene med ananas. Riv over litt limeskall, bruk det fineste hakket på rivjernet, eller en micoplane. Press over litt limesaft. Dryss over litt chili. 

  5. Server med en kule kokossorbet. 

FRISKT: Ananas med kokossorbet gir en frisk avslutning på måltidet. Foto: Mette Randem

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN