Akevittsild Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Akevittsild

nivå
Lett
totalt
45min

Akevittsild

Sild hører til i juletiden, og her er en sprek variant med akevitt og dill Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.7 (4 stemmer)
Et glass med sild er en flott gave å få og å gi. Silden blir bare bedre av å stå en stund før den skal spises. ◗ 200 g kryddersildfileter◗ 2 dl crème fraîche, original◗ ½ ts karve◗ 2 ss hakket frisk dill◗ revet skall av ½ sitron◗ 1 ss akevitt   1. Skyll sildefiletene i kaldt vann og tørk med et papirhåndkle.2. Bland forsiktig crème fraîche, karve, dill og sitronskall. Skjær silden i biter, gjerne på skrå.3. Vend sildebitene i og smak til med akevitt. Denne silden er holdbar i kjøleskap i ca. 7 dager.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Sild(krydderfileter)
0.5ts
2ss
Dill(hakket)
0.5stk
Sitron(skall)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll sildefiletene i kaldt vann og tørk med et papirhåndkle.

  2. Bland forsiktig crème fraîche, karve, dill og sitronskall. Skjær silden i biter, gjerne på skrå.

  3. Vend sildebitene i og smak til med akevitt. Denne silden er holdbar i kjøleskap i ca. 7 dager.

Sild hører til i juletiden, og her er en sprek variant med akevitt og dill Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN