Andrés rosinbrød
Andrés rosinbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t

Andrés rosinbrød

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t

Andrés rosinbrød

Deilig hjemmelaget brød med rosiner. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Denne oppskriften gir deg tre gode hjemmelagde brød med rosiner.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
5dl
200g
300g
Havregryn(lettkokt)
1dl
Vann(til pensling)
10ss
Havregryn(Til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Legg rosinene i bløt i vann natten over. Hell rosinene og vannet i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til rosinene er fin­hakket.

    Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet, og øk etter hvert dersom du bruker kjøkken­maskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.

    Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 1–2 timer.

    Ta deigen ut på melet bake­bord. Del den i 3 like store emner. Form dem til avlange brød. Legg dem i smurte former. Dekk formene med klede, og la dem heve til dobbel størrelse.

    Pensle med vann, og strø litt havregryn på toppen av brødene. Snitt brødene med en skarp kniv.

  2. Stek brødene midt i ovnen ved 220º i 35–40 minutter, til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.

Deilig hjemmelaget brød med rosiner. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN