Gulrot-og linsesuppe
Gulrot-og linsesuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Gulrot-og linsesuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Gulrot-og linsesuppe

FULL AV SMAK: Denne suppa er full av gode grønnsaker, spisskummen, linser og ingefær, toppet med koriander.  Foto: SIGURD FANDANGO

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

3 (17 stemmer)
I denne deilige suppa finner du krydder som koriander og spisskummen. Du finner også gode grønnsaker og røde linser. Er du veldig sulten, kan gulrot-og linsesuppa lett utvides med fisk, kylling eller svinekjøtt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
600g
3ss
Ingefær(revet)
1.5l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(evt vann,annen kraft eller grønnsakbuljong)
3ss
Rapsolje(eller annen olje)
Cayennepepper(etter smak)

Topping

1bunt
Koriander(etter smak)

SLIK GJØR DU

  1. La linsene ligge litt i rennende kaldt vann så de bløtgjøres før koking. Imens finhakker du løk og hvitløk, skreller og kutter gulrot i skiver på ½–1 centimeter og river ingefær.

     

  2. Varm opp en kjele med litt olje. Fres løk, hvitløk og spisskummen til løken er blank og myk. Ha i gulrøtter, linser og ingefær, bland sammen og hell over vann eller buljong så det dekker. Kok opp og la småkoke til gulroten er mør, da vil linsene også være møre. Det tar 10 minutter eller litt mer.

     

  3. Når gulroten er mør, kjører du suppa sammen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med lime, salt og eventuelt chilipulver eller kajennepepper. Juster eventuelt med litt mer væske. Dryss over hakket koriander, eventuelt litt mer kummen. 

FULL AV SMAK: Denne suppa er full av gode grønnsaker, spisskummen, linser og ingefær, toppet med koriander.  Foto: SIGURD FANDANGO

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

3 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN