Aniskringler
Aniskringler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Aniskringler

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Aniskringler

Deilige hjemmebakte kringler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Nybakte aniskringler med ost på smaker fantastisk godt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
1ts
Anis(hel)
400g
Hvetemel(ca. 8 dl.)
1stk
Egg(sammenpisket. til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Smuldre gjæren i en bake­bolle. Smelt smør i en kjele og hell på melken. Varm til væsken er fingervarm.

    2. Rør gjæren ut i melken og tilsett sukker, kardemomme og anis. Elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen.

    3. Sett deigen til heving på et lunt sted ca. 30 minutter under plast.

    4. Ta deigen opp på bakebordet og kna den lett. Del i 30 biter og form til små kringler, som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev ca. 30 minutter.

    5. Pensle kringlene forsiktig med sammenpisket egg og strø på noen anisfrø.

    6. Stek kringlene midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Kringlene egner seg til frysing.

Deilige hjemmebakte kringler. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN