Bestemorbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 40min

Bestemorbrød

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 40min

Bestemorbrød

Ett av de mest populære brødene i kaffekjeden Nord i Oslo. Oppskriften kommer opprinnelig fra bestemoren til kjedens daglige leder, Joakim Strand. 

Foto: Werner Andersson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (93 stemmer)
6 - 8 brød. Daglig leder ved kaffekjeden Nord i Oslo, Joakim Strand, vokste opp med dette brødet, som opprinnelig ble bakt av hans bestemor. I dag er brødet en av bestselgerne i kjedens filialer. Obs! Oppskriften kan gjerne halveres, for at deigen skal bli lettere å håndtere på hjemmekjøkkenet. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
1.5kg
3ts
3pose(r)
2l
Vann(Cirka mengde)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alt det tørre i en bolle. Hell romtemperert vann i bollen, ca. 23 grader. 

  2. Elt deigen godt samme i ca. 10 minutter, gjerne i en maskin til en smidig deig. Sett deigen til heving i vanlig romtemperatur et par timer.

  3. Smør formene med en god olje  og fordel deigen i brødformene. Pensle litt olje på toppen av brødene og dryss på litt havsalt. Etterhev brødene i ca. 30 minutter. 

  4. Steke brødene på nederste rille i varmluftsovn ved 170 grader i ca. 50 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. 

  5. Obs! Oppskriften kan gjerne halveres, for at deigen skal bli lettere å håndtere på hjemmekjøkkenet. 

Ett av de mest populære brødene i kaffekjeden Nord i Oslo. Oppskriften kommer opprinnelig fra bestemoren til kjedens daglige leder, Joakim Strand. 

Foto: Werner Andersson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (93 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN