Blomkålgrateng med røkt Jarlsberg og spekemat
Blomkålgrateng med røkt Jarlsberg og spekemat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Blomkålgrateng med røkt Jarlsberg og spekemat

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Blomkålgrateng med røkt Jarlsberg og spekemat

Sødmen i blomkålgratengen passer perfekt til salt spekemat. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (24 stemmer)
Dette er deilig sommermat! Enkelt å lage, og med masse smak. Her serverer Brimi gratengen med spekeskinke, men den passer for eksempel supert både til grillmat og røkt fisk.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5dl
1.5dl
1klype(r)
100g
1pakke(r)
Spekeskinke(eller fenalår, i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Del opp blomkålen i buketter. Ha fløte og melk i en kjele og kok blomkålbukettene knapt møre.

  2. Bland inn sennep, revet ost og smak til med salt. Legg alt over i en ildfast form, og ha litt ekstra ost på toppen.

  3. Gratiner i ovn på 180 grader i rundt 10 minutter, eller til gratengen begynner å bli gyllenbrun og fin på toppen.

  4. Serveres varm, gjerne sammen med tynne skiver god spekeskinke og fenalår.

Sødmen i blomkålgratengen passer perfekt til salt spekemat. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (24 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN