Boller med blåbær og sjokolade
Boller med blåbær og sjokolade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 30min

Boller med blåbær og sjokolade

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 30min

Boller med blåbær og sjokolade

Deilig boller med blåbær og sjokolade. Server nystekte til frokost eller lunsj. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Disse originale bollene er deilige til søndagsfrokost. Du må gjerne sløyfe både blåbærene og sjokoladen. Bolledeigen skal heve natten over.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(fersk)
4dl
Melk(kald)
2ss
Honning(flytende)
2ts
100g
Sjokolade(evt. mørk sjokolade)
2dl
Blåbær(frosne)

Pensling

5ss

SLIK GJØR DU

  1. Løs gjæren opp i melken. Rør i honning og salt. Tilsett rugmel, hvetekli og elt deigen med hvetemel i cirka 5 min til den blir smidig og knapt slipper bakebollen.

  2. Hakk sjokoladen og tilsett sammen med blåbærene.

  3. Fordel deigen i cirka 20 muffinsformer, ¾ fulle. Bruk gjerne i muffinsbrett (etter størrelsen på muffinsformene). Dekk med plast og la bollene heve natten over.

  4. Dagen etter settes ovnen på 250°. Pensle bollene med melk og strø på havregryn.

  5. Stek brødene midt i ovnen i 12–15 minutter til de har fin farge. Avkjøl på rist og server til frokost.

Deilig boller med blåbær og sjokolade. Server nystekte til frokost eller lunsj. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN