nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 30min
Boller med blåbær og sjokolade
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
12t 30min
Boller med blåbær og sjokolade
Disse originale bollene er deilige til søndagsfrokost. Du må gjerne sløyfe både blåbærene og sjokoladen.
Bolledeigen skal heve natten over.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Løs gjæren opp i melken. Rør i honning og salt. Tilsett rugmel, hvetekli og elt deigen med hvetemel i cirka 5 min til den blir smidig og knapt slipper bakebollen.
Hakk sjokoladen og tilsett sammen med blåbærene.
Fordel deigen i cirka 20 muffinsformer, ¾ fulle. Bruk gjerne i muffinsbrett (etter størrelsen på muffinsformene). Dekk med plast og la bollene heve natten over.
Dagen etter settes ovnen på 250°. Pensle bollene med melk og strø på havregryn.
Stek brødene midt i ovnen i 12–15 minutter til de har fin farge. Avkjøl på rist og server til frokost.